Снимки БулфотоЖивотновъди се събраха на протест пред Министерски съвет заради принудителната

...
Снимки БулфотоЖивотновъди се събраха на протест пред Министерски съвет заради принудителната
Коментари Харесай

Стотици животновъди скандират Оставка пред Министерски съвет! Палят вълна и изливат мляко

Снимки Булфото

Животновъди се събраха на митинг пред Министерски съвет заради принудителната евтаназия на домашни животни. сканията на протестиращите са за държавна помощ от минимум 20 лв. на животно, която да компенсира загубите в сектора, написа вести.бг.

Те упорстват компенсацията по тази разпоредба за сътрудниците им от регионите под карантина, поради чумата по дребни преживни животни да е в размер от 40 лв. на животно.



Протестиращите издигнаха афиш, че изгарянето на мъртви животни е крачка към Средновековието и скандираха " Оставка ".



Една част от протестиращите не са живтотновъди, а провокатори, които основават напрежение сред хората.

Сред част от тях имаше такива, които се пробваха да нахлуят в постройката на Министерския съвет, само че бяха спрени от полицията.



Към постройката по-късно полетяха бутилки с минерална вода.

Протестът е подсилен от единадесет неправителствени и цивилен организации.

Освен избитите животни протестиращите се афишират и срещу ограниченията, взети от Българската организация по сигурност на храните и упорстват за оставките на министъра на земеделието, храните и горите Румен Порожанов и неговия заместител Цветан Димитров. Те се заканиха, че в случай че няма оставки ще разгласят гражданско непокорство.

Сред протестиращите беше и водачът на БСП Корнелия Нинова.

,,Всичко това тук е гневът на хората против страната. Ние сме тук, с цел да спасим поминъка, земеделието на България и самата България``, съобщи тя.

Нинова по-късно прикани да се спрат убийствата на животни, до момента в който не стане ясно дали в действителност се касае за чума и разгласи, че хората заслужават обективни компенсации за умъртвения си добитък.

,,Ще продължим да настояваме за оставката на земеделския министър``, изрично съобщи водачът на Българска социалистическа партия.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР